Friptura de porc aromata
PrinteazaFriptura de porc aromata din: piept de porc, cartofi, bere neagra, cuisoare, foaie de dafin, unt, rozmarin si sare.
- 1 kg piept de porc
- 1 kg cartofi
- 1,5 l bere neagra
- 1 lingurita de cicoare
- 1 portocala
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri cu unt
- 1 fir de rozmarin
- sare
Mod de preparare:
Pune carnea într-o cratiţă, adaugă berea şi pune la fiert o oră, până ce scade aproape de tot.
Dacă scade prea repede, micşorează fla¬căra şi întoarce carnea, astfel încât să fie fiert pe toate părţile.
Aşază carnea fiertă într-o tavă şi toarnă pe lângă el zeama rămasă în cratiţă.
Cu un cuţit, crestează şoriciul în pătrăţele şi înfige cuişoare. Toarnă zeama de portocală, pune un praf de sare, 500 ml de apă, o foaie de dafin şi dă la cuptor 90 de minute.
Intoarce carnea din când în când ca să se rumenească şi să nu se înnegrească, între timp, pune la fiert cartofii în coajă cu un praf de sare.
După 15 minute, scurge apa şi curăţă-i de coajă. Cu 20 de minute înainte de a stinge focul, aşază cartofii lângă bucata de carne cu puţin unt pe ei. Pentru mai mult gust, înfige în fiecare cartof câteva frunze de rozmarin.
Serveşte pieptul de porc cald, alături de cartofi şi, dacă-ţi place, câteva cubuleţe de mango sau ananas.
Friptura de porc aromata
Pofta buna!
…. deja mi-ai facut pofta