Friptura de porc cu boia
PrinteazaFriptura de porc cu boia din: pulpa de porc, slanina, cascaval, usturoi, sare, boia, piper, smantana.
- 1 pulpă
- 200 g slănină afumată
- 200 g caşcaval ras
- usturoi
- sare
- boia dulce de ardei
- piper
- 1 cană cu smântână
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe, desfaceţi-o de pe os, bateţi-o puţin cu lama cuţitului, apoi puneţi carnea în tava de friptură cu 1 ceaşcă de apă caldă.
Cât este pe masa, tăiaţi carnea din loc în loc şi împănaţi-o cu usturoi şi slănină. Săraţi şi piperaţi dupa gust. Lăsaţi friptura să se facă la foc 60 min, apoi întoarceţi-o.
Dupa o alta ora – timp în care stropiţi carnea cu sosul în care se frige, acoperiţi friptura cu boia de ardei si smântână.
Stingeţi focul când furculiţa pătrunde uşor în carne, radeţi deasupra caşcaval şi scoateţi-o după 10 min pe un platou mare.
Inconjuraţi-o cu legume fierte şi serviţi friptura după ce aţi porţionat-o, lângă salată asortata de iarna şi vin roşu sau rose.
Pofta buna!