Colesterolul este o substanță grasoasă (lipid) esențială pentru funcționarea normală a corpului uman. Este prezent în toate celulele corpului și este esențial pentru producerea membranelor celulare, a hormonilor steroizi (cum ar fi cortizolul, aldosteronul și hormonii sexuali) și a vitaminei D. Chiar dacă este necesar pentru organism, nivelurile […]
Friptura de porc cu cartof copt
PrinteazaFriptura de porc cu cartof copt din: muschiulet de porc, cartofi, fasole, branza, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru.
Ingrediente:
- 4 felii de muşchiuleţ de porc
- 4 cartofi mari
- 600 g fasole verde fideluţă
- 8 ciuperci champignon
- 100 g brânză cheddar
- 1 ceapă şi 1 ceapă verde
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 căţei de usturoi
- ulei
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Friptura de porc cu cartof copt: Impănează carnea cu felii înguste de usturoi date prin sare, presar-o cu cimbru şi piper şi las-o la rece.
Spală bine cartofii şi pune-i Ş la fiert în apă cu sare, întregi, fără să-i cureţi de coajă. Căleşte în puţin ulei ceapa tocată şi ciupercile tăiate felii.
Când s-au pătruns, potriveşte de sare şi piper şi umple cu acest amestec cartofii fierţi, pe care i-ai crestat cu grijă până la mijloc, doar cât să se desfacă puţin. Rade deasupra brânză cheddar şi decorează cu ceapă verde tocată.
Fierbe 10 minute fasolea în apă cu sare, strecoar-o şi stropeşte-o cu zeamă de lămâie. Frige feliile de carne pe grătar şi serveşte-le alături de cartof umplut şi fasole verde.
Pofta buna!
Gulaș de Porc Autentic – Rețetă Delicioasă
carne de porc, ceapa, usturoi, ardei gras, pasta de rosii, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, paprika, foi de dafin, supa de pui, sare, piper, cartofi, smantana, marar. Ingrediente: 500g carne de porc (ulei de porc sau slănină pentru a prăji) 2 cepe mari, […]