Friptura de porc cu cascaval
PrinteazaFriptura de porc cu cascaval din: pulpa de porc, slanina, cascaval, usturoi, sare, boia, piper.
- 1 pulpă
- 200 g slănină afumată
- 200 g caşcaval ras
- usturoi
- sare
- boia dulce de ardei
- piper
- 1 cană cu smântână
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe, desfaceţi-o de pe os, bateţi-o puţin cu lama cuţitului, apoi puneţi carnea în tava de friptură cu 1 ceaşcă de apă caldă.
Cât este pe masa, tăiaţi carnea din loc în loc şi împănaţi-o cu usturoi şi slănină. Lăsaţi friptura să se facă la foc 60 minute, apoi întoarceţi-o.
Dupa o alta ora – timp în care stropiţi carnea cu sosul în care se frige, acoperiţi friptura cu boia de ardei si smântână.
Stingeţi focul când furculiţa pătrunde uşor în carne, radeţi deasupra caşcaval şi scoateţi-o după 10 minute pe un platou mare.
Pofta buna!