Friptura de porc cu ceapa
PrinteazaFriptura de porc cu ceapa din: carne de porc, ceapa, cimbru, otet, piper, rozmarin, sare, supa de pui, unt, zahar brun.
Ingrediente:
- 350 g ceapă
- 200 g muşchi file de porc
- 20 g unt
- 2 linguriţe cu zahăr brun pudră
- 50 ml supă de pui
- 1/2 linguriţă cu rozmarin
- 1/2 linguriţă cu cimbru
- 1 linguriţă cu oţet
- piper
- sare
Mod de preparare:
Friptura de porc cu ceapa: Taie ceapa în şase şi condimentează carnea.
Rumeneşte carnea pe ambele părţi în 10 g de unt topit. Separat,topeşte restul de unt şi căleşte ceapa cu o linguriţă cu zahăr. Amestecă
des, desfăcând bucăţile de ceapă pe măsură ce se caramelizează. Toarnă supa şi fierbe până când se evaporă lichidul.
Adaugă rozmarinul, cimbrul şi restul de zahăr. Pune din nou carnea în tigaie şi stropeşte-o cu oţet.
Mai prăjeşte-o până când zeama lăsată de carne se limpezeşte. Serveşte cu ceapă.
Pofta buna!