Friptura de porc chinezeasca
PrinteazaFriptura de porc chinezeasca din: file de porc, sos de soia, vin, anason, usturoi, ghimbir, zahar, coriandru.
Ingrediente:
- 450 g – o bucată de file de porc fără grăsime
- 6 linguri de sos negru de soia
- 2 linguri de vin de orez chinezesc sau de sherry dulce
- 2 bucăţi de anason stelat, măcinat
- 2 căţei de usturoi, decojiţi şi tocaţi mărunt
- 1 bucată de 2,5 cm rădăcină de ghimbir, tocată mărunt
- 4 linguri de zahăr pudră
- 2 linguri de oţet de orez sau de sherry
- coriandru proaspăt şi ardei iuţi roşii pentru decor
Mod de preparare:
Curăţaţi grăsimea şi pieliţele; puneţi carnea într-o farfurie adâncă. Amestecaţi sosul de soia, vinul de orez, anasonul stelat, usturoiul şi ghimbirul.
Turnaţi amestecul cu polonicul peste carne, acoperiţi şi răciţi timp de cel puţin 4 ore sau toată noaptea.
Incălziţi cuptorul la 180° C. Lăsaţi carnea să se scurgă, păstrând zeama, apoi puneţi-o pe un grătar în tavă.
Umpleţi tava pe jumătate cu apă clocotită şi puneţi-o în cuptor, înainte să fie gata, turnaţi zahărul într-o oală mică, împreună cu oţetul, şi încălziţi treptat până când se dizolvă.
Fierbeţi la foc mic timp de 3-4 minute, până când amestecul se transformă în sirop.
Când carnea e gata, turnaţi siropul peste ea. Aşteptaţi 10 minute, apoi tăiaţi-o felii şi serviţi-o caldă sau rece. Folosiţi o garnitură de orez fiert şi sos negru de soia.
Pofta buna!