Friptură de porc condimentată

Printeaza

Friptura de porc condimentata din: cimbru, usturoi, fulgi uscati, boia afumata, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline si spata de porc.

Ingrediente:

  •  5 fire de cimbru, frunzele indepartate si tocate
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 lingurite fulgi de chilli uscati
  • 1 lingurita de boia afumata
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4-4,5 kg spata de porc fara os, cu pielea crestata din loc in loc

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 230° C/gaz 8. Se amestecă toate ingredientele (cu excepţia cărnii) într-un bol mic. masează bine carnea cu acest amestec, inclusiv prin tăieturile din piele.

aşază carnea pe un grătar deasupra unei tăvi şi se plasează în cuptor să sfârâie timp de 30 de minute. Se reduce temperatura la 150° C/gaz 2 şi se încă 3 ore.

Dacă după acest timp friptura, încă nu este crocantă la suprafaţă, se creşte temperatura la 230° C/gaz 8 pentru încă 30 de minute.

scoate tava din cuptor, se acoperă carnea lejer cu folie de aluminiu şi se lasă deoparte cel puţin 20 de minute sau maximum 40 de minute înainte de a fi tăiată.

serveşte cu garnitură de cartofi noi crocanţi cu glazură de muştar, broccoli cu usturoi şi lămâie, varză roşie cu mere şi anason stelat.

Friptură de porc condimentată

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.