Friptură de porc crocantă cu mere pentru sarbatori

Printeaza

Retete de sarbatori: Friptură de porc crocantă cu mere din: muschi de porc, ulei de masline, mere, ceapa, foi de dafin, cimbru, suc de mere, supa de vita, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1,2 kg mușchi de porc 
(de pe spate, cu tot cu șorici)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 mere
  • 3 cepe
  • 3 foi de dafin
  • 4 fire cimbru
  • 1 l suc de mere
  • 1 ceașcă supă de vită
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală carnea, se șterge, se sărează și se piperează pe toate părțile. Se taie felii merele și ceapa. Se crestează șoriciul cu un cuțit ascuțit. Se încinge uleiul în tigaie și se prăjește carnea 
pe toate fețele. Se așază într‑o tavă și se adaugă ceapa, merele, foile de dafin și cimbrul.

Se toarnă suc de mere și supă, se acoperă vasul cu un capac și se coace friptura cca 2,5 ore în cuptorul preîncălzit la 
160 ºC. Apoi se scoate ca­pacul și se ridică temperatura la 180 ºC; se 
mai coace 30 min., până se rumenește. Se scoate și se lasă să se odihnească cca 20 min. pe un tocător de lemn.

Se strecoară sosul și se pune la fiert, ca 
să-și reducă volumul. Friptura se servește cu mere și ceapă, stropită cu sos.

Friptură de porc crocantă cu mere

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. friptura de pui cu mere am mancat, cu carne de porc n-am incercat

  2. Cat de bine arata friptura asta de porc

  3. Foarte tare friptura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.