Friptura de porc in crusta de cascaval
PrinteazaFriptura de porc in crusta de cascaval din: carne de porc, usturoi, sare, piper, oregano, mustar si cascaval.
- 2 kg carne de porc (ceafa)
- 6 catei de usturoi
- 2 linguri sare
- 1/2 lingurita piper
- 2 linguri oregano uscat
- 1 lingura mustar
- 200 g cascaval ras
Mod de preparare:
Se curăţă carnea şi se crestează în mai multe locuri grăsimea de la suprafaţă. Se amestecă usturoiul pisat cu sare, piper, oregano şi muştar.
Se unge carnea cu această compoziţie şi se tăvăleşte prin caşcaval ras. Se presează bine şi se aşază într-o tavă.
Se încinge cuptorul la 170 °C. Se stropeşte carnea cu 2 ceşti de apă, se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace cca 2 ore.
Apoi se îndepărtează folia şi se mai coace friptura cca 30 min. Se scoate carnea din tavă şi se aşază pe un fund de lemn acoperit cu folie de plastic transparentă; se lasă să se răcească.
Inainte de servire se taie friptura felii subţiri şi se serveşte cu hrean sau cremă de hrean şi smântână.
Friptura de porc in crusta de cascaval
Pofta buna!