Friptură de porc în crustă cu garnitură de varza

Printeaza

Friptură de porc în crustă cu garnitură de varza din: muschi de porc cu sorici, sare, piper, chimen, zarzavat, ceapa, supa, varza alba, unt si vin alb sec.

 

Ingrediente:

  • 1 kg muschi de porc cu sorici
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite chimen
  • 1 legatura zarzavat de supa
  • 2 cepe
  • 400 ml supa
  • 1 varza alba (circa 600 g)
  • 2 linguri unt
  • 150 ml vin alb sec

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se spală carnea şi se şterge; se sărează, se piperează şi se presară cu 1 linguriţă de chimen.

Se curăţă legumele şi se taie bi&ăţi. Se toacă 1 ceapă. Se aşază toate intr-o tavă unsă şi se toarnă supa.

Se aşază carnea pe patul de legume, cu par­tea cu şoriciul în jos. Se coace la cuptor cca 25 min.

Temperatura din cuptor se reduce apoi la 160°C.

Se întoarce carnea şi se crestează în mai multe locuri şoriciul. Se mai coace înăbuşit cca 60-70 min.

Se stropeşte cu sos şi supă. Se curăţă şi se toacă varza. Se toacă şi restul de ceapă.

Se înăbuşă cu varza în unt; se adaugă 1 linguriţă de chimen şi se toarnă vinul. Se sărează şi se piperează.

Cu puţin înainte de a fi gata, se ridică tempe­ratura din cuptor la cca 220°C. Se lasă să se rumenească şoriciul.

Se scoate friptura din cuptor şi se pasează sosul; se sărea­ză şi se piperează. Se lasă să se scurgă legumele.

Se servesc cu friptură, eventual şi cu găluşte de cartofi.

Friptură de porc în crustă cu garnitură de varza

Friptura_de_porc_în_crusta_cu_garnitura_de_varza

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Delicioasa friptura

  2. Ce bine arata friptura asta de porc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.