Friptura de porc la cuptor cu ananas si scortisoara
PrinteazaFriptura de porc la cuptor cu ananas si scortisoara din: ananas, ulei vegetal, ceapa, usturoi, pulpă de porc, scorţişoară, chimen, piper măcinat, suc de portocale, sare, făină, zahar, orez (cu bobul mare).
- 1 ananas (curăţat de coajă şi miez)
- 4 linguriţe ulei vegetal
- 1 ceaşcă ceapă tăiată
- 1 linguriţă usturoi pisat
- 1 1/2 kg pulpă de porc, tăiată mărunt
- 8 cuişoare
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1/2 linguriţă chimen
- 1/2 linguriţă piper măcinat
- 1 ceaşcă suc de portocale
- 1/2 linguriţă sare
- 2 linguriţe făină
- 2 linguriţe zahăr
- 1 ceaşcă orez (cu bobul mare)
Mod de preparare:
Incălzeşti cuptorul. O parte din ananas îl tai în rondele groase de un deget, pe fiecare dintre ele, tăindu-le apoi în două semicercuri.
Restul fructului îl tai în bucăţi mai amri. încălzeşti într-o cratiţă două linguri de ulei, în cuptorul potrivit de încins. Adaugi ceapa şi laşi la cuptor circa 5 minute, până se înmoaie.
Adaugi usturoiul şi laşi cam un minut. Ungi carnea cu sosul rezultat şi o împănezi cu cuişoare.
Freci carnea cu scorţişoară, chimen şi piper. Dai la cuptor şi laşi până se rumeneşte puţin, 4-5 minute pe fiecare parte.
Adaugi ananasul şi laşi până se rumeneşte carnea bine şi zeama fructului se evaporă (circa 5 minute).
Adaugi sucul de portocală, apa şi sarea, dai în clocot. Acoperi şi pui din nou în cuptor, lăsând timp de 45 de minute.
Scoţi apoi carnea pe un platou, acoperind-o, pentru a rămâne caldă. Scoţi grăsimea din zeama rămasă, după care o pui la fiert. Adaugi făina, pentru a se mai îngroşa sosul, amestecând continuu. Intr o cratiţă largă, la foc mijlociu, încălzeşti o linguriţă de ulei.
Presari zahărul peste feliile de ananas şi le aşezi în cratiţa pusă pe foc, până ce zahărul devine caramel (4-5 minute pe fiecare parte). Procedezi la fel cu ananasul rămas, cel tăiat în bucăţi mai mari.
Friptura de porc la cuptor cu ananas si scortisoara
Pofta buna!