Friptură de porc cu farofa
PrinteazaFriptura de porc cu farofa din: muschi de porc, usturoi, otet, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, rosii, salam picant si manioc.
Ingrediente:
- 1 kg muschi de porc
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri otet
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 1/2 pahar cu apa
- 1 foaie de dafin
- piper negru
- sare
pentru farofa:
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 4 rosii
- 150 g salam picant
- 4 linguri manioc (sau amidon)
- 6 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 ceasca de apa
- sare
pentru decor:
- frunzulite de patrunjel
Mod de preparare:
Amestecă cu mixerul usturoiul curăţat, oţetul, foaia de dafin sfărâmată, uleiul de măsline, un praf de sare şi piperul râşnit. Introdu carnea în marinata obţinută şi las-o la frigider circa 6 ore.
Aşază într-o cratiţă mare carnea împreună cu marinata, acoper-o cu un capac şi pune-o la fiert, la foc mic, până când scade tot sosul.
Râcâie depunerile de pe fundul cratiţei, adaugă apă şi fierbe carnea în continuare până când se înmoaie (dacă este nevoie, adaugă puţină apă în aşa fel încât să rămână puţin sos).
Prepară farofa: incinge uleiul într-o cratiţă şi căleşte ceapa tocată până când se înmoaie. Pune toate celelalte ingrediente şi prăjeşte-le puţin, apoi adaugă apa şi amestecă bine.
Taie carnea felii, aşază-le pe farfurii şi toarnă peste ele farofa. Decorează cu frunzuliţe de pătrunjel şi serveşte preparatul cald.
Friptură de porc cu farofa
Pofta buna!