Friptura de porc in forma de spic

Printeaza

Friptura de porc in forma de spic din: muschi de porc, piper, slaninta, sare, usturoi, ulei.

Ingrediente:Friptura de porc in forma de spic

  • 4 bucati muschi de porc sau 4 bucati de carne, mai grasa, dupa preferinta, lungi de circa 15 cm
  • piper
  • slaninita
  • sare
  • 4-5 catei de usturoi
  • ulei

 

Mod de preparare:

Speli carnea şi o aranjezi ast­fel: Fiiecare bucată o tai în 3, pe lung, dar nu până la capăt, unde va rămâne ca un fel de cotor. Impleteşti apoi carnea în formă de spic, iar la capăt prinzi împletitura cu o scobitoare, între împletitură împănezi carnea cu felii de slăninuţă şi usturoi, apoi presari piper.

Pui carnea în tavă, la cuptor, cu ulei şi cu un pahar cu vin sau apă. Poţi adăuga pe lângă spicele formate în împletitură şi cartofi tăiaţi în sferturi si presarati cu condimente speciale pentru carnea de porc.

Mai stropesti din cand in cand friptura cu sosul din tava.

Pui pe farfurie un spic, câţiva cartofi lângă, după care adaugi sos pe deasupra. Serveşti friptura caldă lângă un vin roşu.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.