Friptura de porc in forma de spic
PrinteazaFriptura de porc in forma de spic din: muschi de porc, piper, slaninta, sare, usturoi, ulei.
- 4 bucati muschi de porc sau 4 bucati de carne, mai grasa, dupa preferinta, lungi de circa 15 cm
- piper
- slaninita
- sare
- 4-5 catei de usturoi
- ulei
Mod de preparare:
Speli carnea şi o aranjezi astfel: Fiiecare bucată o tai în 3, pe lung, dar nu până la capăt, unde va rămâne ca un fel de cotor. Impleteşti apoi carnea în formă de spic, iar la capăt prinzi împletitura cu o scobitoare, între împletitură împănezi carnea cu felii de slăninuţă şi usturoi, apoi presari piper.
Pui carnea în tavă, la cuptor, cu ulei şi cu un pahar cu vin sau apă. Poţi adăuga pe lângă spicele formate în împletitură şi cartofi tăiaţi în sferturi si presarati cu condimente speciale pentru carnea de porc.
Mai stropesti din cand in cand friptura cu sosul din tava.
Pui pe farfurie un spic, câţiva cartofi lângă, după care adaugi sos pe deasupra. Serveşti friptura caldă lângă un vin roşu.
Pofta buna!