Borș de Ciuperci Shiitake: o sursă excelentă de nutrienți și beneficii pentru sănătate. Acest borș combină savoarea unică a ciupercilor shiitake cu aroma tradițională a borșului românesc, fiind ideal pentru zilele reci sau ca un starter nutritiv în cadrul unei mese principale. Ingrediente Ciuperci shiitake (200 g): Recunoscute pentru conținutul lor bogat în vitaminele D […]
Friptură de porc cu fructe
PrinteazaFriptură de porc cu fructe din: migdale, usturoi, caise usturoi, file de porc, sare, piper, ulei, fire de praz, supa si caise.
Ingrediente:
- 4 linguri de migdale
- 2 căţei de usturoi
- 100 g de caise uscate
- 1 kg de file de porc
- sare
- piper
- 2 linguri de ulei
- 2 legături de fire de praz
- 150 ml de supă
- 500 g de caise (proaspete sau la cutie)
Mod de preparare:
Prăjiţi migdalele fără adaos de ulei. Tăiaţi usturoiul cubuleţe şi pisaţi-l împreună cu migdalele. Tăiaţi caisele uscate cubuleţe.
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Bateţi carnea uşor, apoi condimentaţi-o. întindeţi peste ea amestecul cu migdale şi cubuleţele de caise. Rulaţi carnea şi fixaţi-o.
Prăjiţi carnea în ulei, apoi daţi-o cca. 45 de minute la cuptor. Tăiaţi firele de praz bucăţi. Căliţi-le în grăsime 1-2 minute.Turnaţi supa.
Cu 20 de minute înainte de a scoate carnea din cuptor turnaţi caisele proaspete (dacă sunt la cutie, cu 10 minute înainte de final). Serviţi totul pe un platou.
Friptură de porc cu fructe
Poftă bună!