Friptură de porc cu garnitură de ţelină
PrinteazaFriptură de porc cu garnitură de ţelină din: muschi de porc, usturoi, seminte de fenicul, oregano, maghiran, ulei de masline, suc de lamaie, sunca impanata, ceapa, radacina de telina, vin rosu.
Ingrediente:
- 900 g muschi de porc
- 6 catei de usturoi
- 1 lingurita seminte de fenicul
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lingurita maghiran uscat
- 5 linguri ulei de masline
- 1 lingura suc de lamaie
- 150 g sunca impanata afumata, taiata cuburi
- 200 g ceapa
- 800 g radacina de telina curata
- 400 ml vin rosu sec
Mod de preparare:
Se curăţă carnea de pieliţe şi se crestează într-un loc, cu un cuţit ascuţit. Se taie fâşii usturoiul şi se aşază în deschizătură; se leagă apoi carnea cu aţă, ca să nu se deformeze la cuptor.
Se aşază într-o ceaşcă ierburile uscate şi se adaugă 3 linguri de ulei şi sucul de lămâie; se amestecă bine şi se unge carnea pe toate părţile.
Se aşază într-o formă, se acoperă cu folie transparentă şi se dă la frigider 3 ore.
Se încinge restul de ulei într-o tigaie de fontă şi se prăjeşte şunca; se scoate din tigaie şi se aşază în altă tavă.
In tigaie se adaugă cepele tăiate jumătăţi. Se prăjesc puţin, apoi se adaugă ţelina tăiată bucăţi şi se prăjesc împreună.
După aceea amestecul de ceapă şi ţelină se transferă în vasul cu şuncă.
Se aşază apoi carnea în vasul cu ulei şi se prăjeşte pe toate părţile, la foc iute. Se transferă apoi carnea deasupra legumelor din tava cu şuncă.
Se stinge cu vin; când începe să fiarbă, se adaugă carnea.
Se acoperă tava cu folie de aluminiu. Se încinge cuptorul la 180 °C; se coace friptura 30 minute
Se reduce apoi temperatura din cuptor la 170 °C şi se mai coace friptura 75 min., timp în care se întoarce şi se stropeşte cu zeama g din tavă. Inainte de servire se îndepărtează aţa şi friptura se taie felii.
Friptură de porc cu garnitură de ţelină
Pofta buna!
Renunt la garnitura, dar friptura de porc o fac