Friptură de Porc cu Usturoi și Rozmarin din: cotlet de porc, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper. Savurați gustul autentic al unei fripturi de porc, îmbogățită cu aromele intense ale usturoiului și rozmarinului. Această rețetă transformă o bucată simplă de carne de porc într-un fel de mâncare sofisticat și delicios, perfect pentru ocazii speciale […]
Friptură de porc, cu ghimbir şi cartofi
PrinteazaFriptură de porc, cu ghimbir şi cartofi din: carne de porc, rosie, ceapa, usturoi, ardei gras, ghimbir, miere, vin rosu, unt, ulei, cartofi, ulei de palmiet, sare.
- 800 g carne de porc
- 1 rosie
- 1 ceapa mica
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 lingurita ghimbir
- 1 lingura miere
- 30 ml vin rosu
- 25 g unt
- 3-4 linguri ulei
pentru ganitura:
- 300-400 g cartofi mici
- 100 g ulei de palmier pentru prajit
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai în cubuleţe. încingi într-o tigaie untul împreună cu uleiul de măsline, adaugi ceapa tăiată mărunt şi usturoiul tocat, împreună cu ghimbirul ras fin.
După 1-2 minute, adaugi carnea şi amesteci din când în când, ca să se pătrundă uniform.
Adaugi ardeii spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi în fâşii subţiri, roşia tocată, mierea, apa şi vinul.
Acoperi cu un capac şi laşi carnea să se înăbuşe până se înmoaie şi sosul scade.
Cureţi cartofii şi îi fierbi pe jumătate, în apă uşor sărată.
Incingi într-o tigaie uleiul de palmier şi prăjeşti cartofii scurşi, astfel încât să se rumenească uniform.
Friptură de porc, cu ghimbir şi cartofi
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptură de Rață cu Sos de Afine și Balsamic: Deliciul Culinar al Combinației Perfecte
Friptură de Rață cu Sos de Afine și Balsamic: Deliciul Culinar al Combinației Perfecte din: piept de rata, sare, piper, ulei de masline, afine, otet balsamic, miere, supa, unt, rozmarin. În această rețetă de Friptură de Rață cu Sos de Afine și Balsamic, veți descoperi o combinație gustativă cu adevărat remarcabilă. Carnea suculentă de rață […]
Pofta buna!