Friptura de porc cu ierburi aromate si cartofi cu ou si usturoi din: cotlet de porc, slănină, usturoi, busuioc, cimbru, maghiran, vin roşu muştar cu boabe, cartofi, oua, sare, piper.
Ingrediente:
1 kg cotlet de porc
câteva feliuţe de slănină
3-4 căţei de usturoi
4-5 crenguţe de busuioc
cimbru
maghiran
sare
piper
100 ml vin roşu
2 linguri muştar cu boabe
Pentru cartofi:
4-5 cartofi
2 ouă
2-3 căţei de usturoi
sare
piper
Mod de preparare:
Tai cotletul în felii de 1-1,5 cm grosime, îl asezonezi cu sare, piper şi .muştar şi îl pui în tava unsă cu puţjn ulei.
Impănezi cotletul cu felii de slănină, peste care pui ierburile aromate şi 100 ml vin roşu.
Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptor la 200 grade, timp de 70-80 de minute. înainte cu 20-25 de minute de a fi gata, iei folia de deasupra, să facă crustă friptura.
Reţeta este pentru patru porţii. 4-5 cartofi mai mari curăţaţi îi dai prin râzătoare, adaugi 2 ouă, 2-3 căţei de usturoi pisaţi, sare şi piper după gust.
Amesteci toate ingredientele, iei cu lingura din compoziţie şi pui în tigaia cu puţin ulei încins.
Aplatizezi cu o spatulă, să ia forma unui şniţel.
Friptura de porc cu ierburi aromate si cartofi cu ou si usturoi
Friptura de porc cu sos de zmeura din: fileuri de porc, zmeura, mustar, cimbru, ulei, zahar, sare, piper. Ingrediente: 2 fileuri de porc 200 g zmeură 1 limetă 1 lingură muştar 2 fire de cimbru 100 ml ulei de măsline 1 linguriţă de zahăr sare şi piper negru după gust Mod de preparare: Pasaţi […]
Friptura de porc cu prune si caise din: cotlet de porc, prune, caise, ceapa, nuca, unt, scortisoara, sare, piper, vin. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc 20 de prune uscate 14-16 caise uscate 2 cepe 200 g miez de nucă 2 linguri cu unt 1 lingură cu scorţişoară pulbere 1 linguriţă cu sare 1 linguriţă cu piper […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.