Friptură de porc înăbuşită cu cidru
PrinteazaO reteta de friptura de porc inabusita cu cidru din: unt, antricoate de porc, bacon afumat, morcovi, cartofi, nap, varza, frunza de dafin, cidru si supa de pui.
- 1 bucăţică de unt
- 2 antricoate de porc
- 4 felii subţiri de bacon afumat, tăiat în bucăţi
- 2 morcovi, tăiaţi rondele
- 2 cartofi, tăiaţi cuburi
- ½ nap, tăiat în bucăţi
- ¼ varză, tăiată în bucăţi mici
- 1 frunză de dafin
- 100ml de cidru
- 100ml de supă de pui
Mod de preparare:
Într-o tigaie de teflon încinsă se topeşte untul până începe să sfârâie, apoi se prăjesc antricoatele de porc timp de 2-3 minute, pe ambele părţi, până se rumenesc. Se îndepărtează din tigaie, unde se pun baconul, morcovul, cartofii, napul şi se călesc uşor până prind culoare.
Se adaugă şi varza, se aşează antricoatele deasupra, se pune frunza de dafin, apoi se toarnă cidrul şi supa. Se acoperă tigaia şi se lasă să fiarbă timp de 20 de minute până ce carnea devine fragedă şi legumele se înmoaie. Conţinutul se aşează frumos pe farfurie cu ajutorul unei spatule.
Friptură de porc înăbuşită cu cidru
Pofta buna!