Friptură de porc cu lămâie si seminţe de fenicul
PrinteazaO reteta de friptura d eporc cu lamaie si seminte de fenicul din: muschi de porc, rozmarin, cimbru, coaja de lamaie, seminte de fenicul, pesmet, parmezan, unt, ou, sare, piper si ulei de masline.
- 1,2 kg muşchi de porc
- 2 linguri rozmarin tocat
- 2 linguri cimbru tocat
- 1 linguriţă coajă rasă de la o lămâie
- 1 linguriţă seminţe de fenicul
- 50 g pesmet
- 50 g parmezan ras
- 50 g unt
- 1 ou
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se spală carnea, se şterge şi se despică pe o lăţime de 5 cm. Se curăţă verdeaţa, se toacă şi se amestecă împreună cu coaja de lămâie, seminţele de fenicul, pesmetul, parmezanul, untul moale, oul, sarea şi piperul.
Această pastă se aşază în şpriţul prevăzut cu forma mare şi se şpriţează în buzunarul din bucata de carne; se sărează şi se piperează bine carnea. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte carnea de jur împrejur la foc iute. Se coace la cuptor 60-70 min.
Se toarnă eventual puţină apă. Se ornează cu verdeaţă şi se serveşte cu o garnitură de dovlecei.
Friptură de porc cu lămâie si seminţe de fenicul
Pofta buna!