Friptură de porc cu lămâie si seminţe de fenicul

Printeaza

O reteta de friptura d eporc cu lamaie si seminte de fenicul din: muschi de porc, rozmarin, cimbru, coaja de lamaie, seminte de fenicul, pesmet, parmezan, unt, ou, sare, piper si ulei de masline.

Ingrediente:Friptură de porc cu lămâie si seminţe de fenicul

  • 1,2 kg muşchi de porc
  • 2 lin­guri rozmarin tocat
  • 2 linguri cimbru tocat
  • 1 linguri­ţă coajă rasă de la o lămâie
  • 1 linguriţă seminţe de fenicul
  • 50 g pesmet
  • 50 g parmezan ras
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se spală carnea, se şterge şi se despică pe o lăţime de 5 cm. Se curăţă verdeaţa, se toacă şi se amestecă împreună cu coaja de lămâie, seminţele de fenicul, pesmetul, par­mezanul, untul moale, oul, sarea şi piperul.

Această pastă se aşază în şpriţul prevăzut cu forma mare şi se şpriţează în buzunarul din bucata de carne; se sărează şi se piperează bine carnea. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte carnea de jur împre­jur la foc iute. Se coace la cuptor 60-70 min.

Se toarnă eventual puţină apă. Se ornează cu verdeaţă şi se serveşte cu o garnitură de dovlecei.

Friptură de porc cu lămâie si seminţe de fenicul

Friptură de porc cu lămâie si seminţe de fenicul

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.