Friptura de porc cu orez – usor de preparat
PrinteazaFriptura de porc cu orez din: cotlet de porc, vin alb, miere, alune, orez, unt, piper, ardei capia, praz, ulei de floarea soarelui, usturoi, sare, piper.
- 800 g cotlet de porc
- 100 ml vin alb
- o lingura miere
- 100 g alune
- 300 g orez cu bobul lung
- 100 g unt
- piper
- 4-5 ardei capia
- 1-2 fire praz
- ulei de floarea soarelui
- 3-4 catei usturoi
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Se condimentează cotletul cu sare şi piper.
Se aşază în tavă şi se stropeşte cu vin, se unge cu miere şi pe deasupra se aşază alunele.
Se acoperă şi se coace la foc mediu.
Separat, se fierbe orezul. Se adaugă untul la final şi se acoperă, ca să se înăbuşe.
Ardeii se spală şi se feliază împreună cu prazul.
Se călesc în uleiul de floarea-soarelui.
Se adaugă usturoi măcinat, doar pentru aromă.
După ce s-a făcut carnea, se feliază şi se serveşte cu garnitura de orez şi ardei.
Friptura de porc cu orez
Pofta buna!