Heady Topper, produs de The Alchemist în Vermont, este un Double IPA renumit pentru aromele sale intense de hamei și pentru statutul său iconic în lumea berii artizanale. Această bere a devenit rapid un simbol al mișcării craft beer, atrăgând atenția pasionaților de bere din întreaga lume datorită […]
Friptura de porc picanta
PrinteazaFriptura de porc picanta din: pulpa de porc, slanina afumata, cascaval, usturoi, boia, smantana, sare, ulei, piper.
Ingrediente:
- 1 pulpă de porc
- 200 g slănină afumată
- 200 g caşcaval ras
- 8-10 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cu boia dulce de ardei
- 1 cană cu smântână
- sare
- 2 linguri cu ulei
- piper măcinat
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe, desfaceţi încet de pe os folosind lama ascuţită a unui cuţit mare, spălaţi şi uscaţi carnea în şerveţele de hârtie.
întindeţi carnea pe planşeul de lucru, tăiaţi-o din loc în loc pentru a împăna cu usturoi şi slănină afhmată (tăiată felii groase).
Săraţi, piperaţi şi ungeţi carnea cu boia duîce de ardei. Aşezaţi carnea în tava de friptură – dacă tava este mică, faceţi carnea sul.
Puneţi în tavă 1 cană cu apă caldă şi 2 linguri cu ulei. Condimentaţi cu cimbru sau busuioc uscat.
Frigeţi carnea 1 oră până când se rumeneşte uşor; întoarceţi friptura. Adăugaţi smântână, lăsaţi încă 1 oră în cuptor la foc potrivit.
Controlaţi dacă friptura este făcută: dacă furculiţa pătrunde uşor în came, stingeţi focul. Acoperiţi friptura cu caşcaval ras, lăsaţi tava în cuptorul stins 1/4 oră.
Scoateţi friptura pe platou, tăiaţi felii mari, aşezaţi-le pe farfurii lângă legume fierte, salată de sezon, pâine de casă şi vin roşu.
Pofta buna!
Rețeta Delicioasă pentru Toamnă – e una dintre rețetele tradiționale românești care aduce laolaltă aromele toamnei într-un mod unic și savuros. Această zacuscă se distinge prin combinația bogată de legume și ciuperci, oferind o explozie de gust și o textură deosebită. Ideală pentru a fi consumată pe pâine prăjită […]