Friptura de porc rulata
PrinteazaO reteta de friptura de porc rulata din: carne de porc, mustar, legume, verdeata, ceapa, usturoi, unt, boia, vin rosu, supa, amidon, sare si piper.
- 900 g carne de porc fara os, piesa intreaga gata rulada si legata
- o lingura mustar
- 100 g legume pentru supa
- 20 g verdeata de supa
- o ceapa
- 2 catei usturoi
- 1 lingura unt concentrat
- 10 g boia
- 125 ml vin rosu
- 250 ml supa clara
- 2 lingurite amidon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Piesa de carne se unge cu muştar şi se condimentează cu piper, sare şi boia. într-o brezieră (cratiţă groasă) se încinge untul şi se prăjeşte carnea pe toate părţile. Apoi se adaugă legumele curăţate şi tăiate cubuleţe şi se prăjesc puţin împreună.
Se scoate friptura şi se depune pe o farfurie, apoi se dizolvă fondul de la friptură cu vin roşu. Se pune din nou friptura în cratiţă. Se adaugă verdeaţa de supă. Se reduce temperatura la moderat. Se acoperă cratiţa cu capac şi se lasă friptura aproximativ o oră şi jumătate să fiarbă înăbuşit. La nevoie, se adaugă câte puţină supă clară. Sosul se pasează cu mixerul vertical.
Dacă este prea gros, se completează cu supă clară şi se leagă cu-ârnidonul dizolvat în puţină apă rece. Se potriveşte de gust. Friptura de porc rulată poate fi servită şi rece ca un mezel.
Friptura de porc rulata
Pofta buna!