Friptura de porc rulata

Printeaza

O reteta de friptura de porc rulata din: carne de porc, mustar, legume, verdeata, ceapa, usturoi, unt, boia, vin rosu, supa, amidon, sare si piper.

Ingrediente:Friptura de porc rulata

  • 900 g carne de porc fara os, piesa intreaga gata rulada si legata
  • o lingura mustar
  • 100 g legume pentru supa
  • 20 g verdeata de supa
  • o ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura unt concentrat
  • 10 g boia
  • 125 ml vin rosu
  • 250 ml supa clara
  • 2 lingurite amidon
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Piesa de carne se unge cu muştar şi se condimen­tează cu piper, sare şi boia. într-o brezieră (cratiţă groasă) se încinge untul şi se prăjeşte carnea pe toate părţile. Apoi se adaugă legumele curăţate şi tăiate cubuleţe şi se prăjesc puţin împreună.

Se scoate friptura şi se depune pe o farfurie, apoi se dizolvă fondul de la friptură cu vin roşu. Se pune din nou friptura în cratiţă. Se adaugă verdeaţa de supă. Se reduce temperatura la moderat. Se acoperă cratiţa cu capac şi se lasă friptura aproximativ o oră şi jumătate să fiarbă înăbuşit. La nevoie, se adaugă câte puţină supă clară. Sosul se pasează cu mixerul vertical.

Dacă este prea gros, se completează cu supă clară şi se leagă cu-ârnidonul dizolvat în puţină apă rece. Se potriveşte de gust. Friptura de porc rulată poate fi servită şi rece ca un mezel.

Friptura de porc rulata

Friptura de porc rulata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.