Friptura de porc cu smochine
PrinteazaO reteta de friptura de porc cu smochine din: friptura de porc, smochine, msutar boabe si ulei de masline.
- 4 fripturi de porc (a circa 180g)
- 2 smochine coapte
- 1 lingurita mustar boabe
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, acoperiţi-o cu folie alimentară şi bateţi-o. Spălaţi smochinele, uscaţi-le pe un şervet, apoi tăiaţi-le felii rotunde subţiri.
Aşezaţi bucăţile de carne pe o suprafaţă de lucru, presăraţi-le cu sare, piper şi rozmarin, apoi ungeţi-le cu muştar.
Aşezaţi feliile de smochine pe bucăţile de carne, apoi împăturiţi-le şi fixaţi-le cu scobitori. Ungeţi pernuţele de porc cu puţin ulei de măsline şi lăsaţi-le pe grătar 4-5 minute pe fiecare parte.
Eventual ornaţi-le cu rozmarin proaspăt.
Friptura de porc cu smochine
Poftă bună!