Friptură de Porc cu Rozmarin și Cartofi din: cotlet de porc, cartofi, ulei de masline, rozmarin, usturoi, sare, piper, frunze de rozmarin. Friptura de porc cu rozmarin și cartofi este un fel de mâncare reconfortant și plin de arome, potrivit pentru o cină în familie sau pentru ocazii speciale. Acest fel de mâncare simplu de […]
Friptură de porc cu sos de ardei şi taiţei
PrinteazaFriptură de porc cu sos de ardei şi taiţei din: friptura de porc, sare, piper macinat, ulei de masline, unt, taitei, ceapa, usturoi, ulei de masline, ardei grasi, supa de legume, sare si piper.
- 4 felii de friptura de porc (circa 160 g fiecare)
- sare
- piper macinat
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura unt
- 500 g taitei
sos de ardei:
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 2 ardei grasi rosii
- 100 ml supa de legume
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Pentru sos, se toacă mărunt ceapa şi usturoiul. Ardeii se spală, se taie jumătăţi, se scot serminţele şi se taie felii (se păstrează câteva).
Intr-o crătticioară, ceapa se căleşte în uleiul încins, se adaugă i usturoiul şi ardeiul, se lasă 3 minute, apoi se adaugă ssupa de legume şi se mai lasă pe foc cea 10 minute, apoiii se amestecă până se obţine un piure.
Se dă cu sare şi piper şi se lasă 5 minute să se răcească, apoi se pun şi ffeliile de ardei păstrate.
Friptura se dă cu sare şi piper. Untul şşi uleiul de măsline se încing într-o tigaie, în care se prăjesc feliile de carne, câte 2-3 minute, pe ambele părţi.
Se pun pe farfurii, se toarnă sosul de ardei şi tăiţeii fierţi.
Friptură de porc cu sos de ardei şi taiţei
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptură de Porc cu Sos de Ciuperci – Rețetă Ușor de Pregătit
Friptură de Porc cu Sos de Ciuperci – Rețetă Ușor de Pregătit din: cotlet de porc, ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, unt, ulei de masline, sare, piper, frunze de patrunjel. Această rețetă de friptură de porc cu sos de ciuperci este o opțiune perfectă pentru cinele în familie sau pentru a impresiona la ocazii speciale. Sosul […]
Pofta buna!
Friptura asta de porc arata foarte bine, si-mi propun s-o incerc si eu sa vad ce iese