Friptură de porc cu sos brun
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de porc cu sos brun din: cotlete, unt, ceapa, ciuperci, vin rosu, sos de soia, bulion si sare.
- 10 cotlete
- 2 linguri unt
- 1 ceapa
- 200 g ciuperci
- 3 linguri vin rosu
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingurita cu bulion
- sare
Mod de preparare:
Spală cotletele şi pune-le la fiert în apă cu sare. Incearcă-le dacă s-au fiert cu ajutorul unei furculiţe: dacă intră uşor în carne, atunci este fiartă.
Opreşte doar o ceaşcă din zeamă.
Curăţă ceapa şi tai-o felii, la fel ciupercile. încinge untul şi căleşte ceapa, apoi ciupercile, iar când acestea şi-au diminuat volumul, adaugă vinul, sosul de soia şi bulionul.
Acoperă şi lasă să fiarbă înăbuşit.
Când sosul a scăzut, strecoară-l într-o tavă, pune în el carnea, având grijă să fie acoperită de sos pe toate părţile, şi dă câteva minute la cuptor.
Friptură de porc cu sos brun
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sos brun pentru friptura
- reteta sos brun
- https://www restaurantedelux ro/friptura-porc-sos-brun html
- sos brun pentru friptura porc
- friptura de porc cu sos