Friptură de porc cu sos, morcovi şi piure de cartofi
PrinteazaO reteta de friptura de porc cu sos, morcovi si piure de cartofi din: carne de porc, sare, piper, ulei de masline, unt, supa de carne, amidon, morcovi, cartofi, galbenusuri de ou, nucsoara si unt.
- 800 g carne de porc (cotlet, fara os)
- sare
- piper macinat
- 2 linguri ulei de masline
- 20 g unt
- 1/4 l supa de carne
- 2 linguri amidon
- 500 g morcovi
piure:
- 750 g cartofi fierti
- 50 g unt
- 2 galbenusuri de ou
- sare
- piper
- nucsoara
- unt
Mod de preparare:
Carnea se spală, se scurge de apă şi se dă cu sare şi piper. Cuptorul se preîncălzeşte la 180° C. Se încing uleiul şi untul, în care se căleşte carnea; apoi se toarnă supa şi se lasă la fiert 1 oră. Se scoate carnea şi se ţine la cald. Sosul de la friptură se dă cu sare şi piper şi se amestecă cu puţină apă în care s-a dizolvat amidonul.
Cartofii se fierb 25 de minute cu sare. Se scurg. Se pasează cu untul şi gălbenuşurile, cu sare, piper şi nucşoară. Piureul se pune într-un şpriţer şi, pe o hârtie de copt se fac trandafiri, care se ung cu unt şi se coc 10 minute.
Morcovii felii se fierb în apă sărată, 5 minute. Carnea şe taie felii şi se serveşte cu sos şi garnitura din cartofi şi morcovi.
Friptură de porc cu sos, morcovi şi piure de cartofi
Pofta buna!