Friptură de porc cu sos de mustar
PrinteazaFriptură de porc cu sos de mustar din: pulpa de porc, sare, piper, unt, ceapa, morcov, telina, praz, usturoi, rozmarin, maghiran, chimen, bere neagra, supa, amidon, mustar, miere, otet, zeama de limeta.
- 1,2 kg pulpa de porc
- sare
- piper
- 2-3 linguri unt
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 bucata telina
- 1/2 fir praz
- 2 catei de usturoi
- 1 fir rozmarin
- 2 fire maghiran
- 1 lingurita chimen
- 200 ml bere neagra
- 800 ml supa
- 1 lingura amidon
pentru sos:
- 3 linguri mustar
- 2 linguri miere
- 2 linguri de otet slab
- 1 lingura zeama de limeta
Mod de preparare:
Se spală carnea şi se şterge. Se crestează, se sărează şi se piperează. Se încinge untul într-o cratiţă mare şi se prăjeşte bine carnea de jur împrejur.
Se spală şi se curăţă ceapa, morcovul, ţelina şi prazul şi se taie cubuleţe, respectiv rondele.
Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se adaugă toate la carne şi se prăjesc puţin împreună. Se încinge cuptorul la 200°C.
Se spală verdeaţa, se curăţă şi se adaugă la carne, împreună cu chimenul. Se toarnă deasupra berea şi supa. Se coc la cuptor, fără capac, timp de cca 1 /2-2 ore.
Friptura e gata când a prins o crustă; se scoate din cuptor şi se păstrează la cald. Se face un sos din muştar, miere, oţet şi limetă, eventual se potriveşte de sare şi piper.
Se taie friptura felii şi se serveşte pe farfurii impreuna cu sosul de mustar. Se orneaza cu verdeata proaspata.
Friptură de porc cu sos de mustar
Pofta buna!
Buna, buna friptura 🙂