Friptură de porc cu sos de portocale
PrinteazaO reteta de friptura de porc cu sos de portocale din: morcovi, ceapa, vin rose, suc de portocale, ulei de masline, pulpa de porc, ardei iute, sare, piper, fructe de kaki si supa.
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 350 ml vin rose sec
- 150 ml suc de portocale
- 4 linguri ulei de masline
- 1 kg pulpa de porc fara grasime
- 1 ardei iute rosu
- sare
- piper
- 2 fructe de kaki
- 300 ml supa
Mod de preparare:
Se curata morcovii si se taie bucatele. Ceapa se toaca. Se asaza intr-un castron ceapa tocata, morcovii, vinul, sucul de portocale si 2 linguri ulei. Se sterge carnea si se acopera cu un capac si se lasa sa se marineze peste noapte (sau cel putin 8 ore).
Se incinge cuptorul la 180 C. Ardeiul iute se curata si se taie fasii. Se scoate carnea din marinata, se sterge, se sareaza si se pipereaza. Se strecoara marinata si se pune deoparte, la fel ca legumele.
Se incing intr-o tigaie 2 ulei si se prajeste carnea de jur-imprejur, la foc iute. Se scoate. Se prajiesc legumele. Se taie in doua fructul de kaki, se desprinde pulpa si se paseaza cu marinata. Se da in clocot cu ardei iute si supa. Se asaza inauntru friptura si se condimenteaza; se coace la cuptor 60-70 minute. Se stropeste cu sos.
Se scoate friptura din cuptor si din tava. Se strcoara friptura din cuptor si din tava. Se strecoara sosul. Friptura se taie felii si se serveste cu sos. Garnituri recomandate: mamaliguta sau piure de cartofi si salata de portocale si rosii cherry cu menta proaspata.
Friptură de porc cu sos de portocale
Pofta buna!
Asta sigur o icnerc, arata prea bine friptura de porc