Friptura de porc cu sos de smantana si verdeata
PrinteazaFriptura de porc cu sos de smantana si verdeata din: ceapa, foi de dafin, boabe de piper, sare, piper, cotlet de porc, cartofi, praz, ceapa verde, mazare, smantana, supa, galbenusuri si arpagic.
- 2 cepe
- 2 foi de dafin
- 1/2 lingurita boabe de piper
- sare
- piper
- 750 g cotlet de porc fara os
- 600 g cartofi
- 750 g praz
- 2 legaturi ceapa verde
- 200 g mazare
- 200 g smantana
- 400 ml supa
- 2 galbenusuri
- 1 legatura arpagic
Mod de preparare:
Tăiaţi ceapa în patru şi fierbeţi-o cu foile de dafin, boabele de piper, sarea şi 2 l apă. Adăugaţi cotletul şi fierbeţi-l cca 1 oră.
Spălaţi cartofii şi adăugaţi-i lângă carne după cca. 35 de minute. Pregătiţi legumele, tăiaţi-le inele şi adăugaţi-le cu cca 15 minute înainte de finalizarea fierberii.
Adău gaţi mazărea doar cu 5 minute înainte. Scoateţi carnea, înfăsuraţi-o în foliie de aluminiu şi păstraţi-o caldă.
Luaţi cca 400 ml supă, fierbeţi-o cca 5 minute: cu smântână şi condimentaţi-o.
Dregeţi sosul cu gălbenuşurile şi luaţi vasul de pe foc. Curăţaţi arpagicul, tăiaţi-l inele şi încorporaţi-l în sos.
Indepărtaţi ceapa şi foile de dafin din vasul în care au fiert. Serviţi legumele rămase alături de cotletul cald şi sosul de smântână.
Friptura de porc cu sos de smantana si verdeata
Pofta buna!
ASta friptura smechera