Friptură de porc in sos
PrinteazaFriptură de porc in sos „Sichuart” din: carne de porc, sparanghel, bureţi uscaţi, sos de soia, sare, vin, bicarbonat, ulei de arahide, oţet, zahăr, făină, sos picant de bob „Sichuan” (se poate înlocui cu o linguriţă sos picant de chili), hagina uscată, ghimbir, usturoi.
- 500 g carne de porc
- 125 g sparanghel
- 1 linguriţă cu vârf bureţi uscaţi
- 1 lingură sos de soia
- 1 linguriţă sare
- 1 lingură vin
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 4 linguri ulei de arahide
- 1 lingură oţet
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură făină dizolvată în 2 linguri apă
- 1 lingură sos picant de bob „Sichuan” (se poate înlocui cu o linguriţă şos picant de chili)
- 2 linguriţe hagina uscată; tocată
- 1 linguriţă ghimbir tocat (rădăcina)
- 2 linguriţe usturoi tocat
Mod de preparare:
Se taie carnea în felii de aproximativ cinci centimetri lungime şi se acoperă .cu făina dizolvată, în apă. Sparanghelul se curăţă de nervuri, se taie exact cât bucăţile de carne şi se presară cu sare.
Bureţii, puşi înainte la înmuiat, se taie mărunt. Sosul de bob se omogenizează. Se amestecă sosul de soia cu sare, oţet, zahăr, vin, restul de făină, bicarbonat, hagina, ghimbir şi usturoi, punându-se şi foarte puţină apă.
Se pune tigaia pe foc mic şi, când s-a încălzit, se toarnă uleiul de arahide. Când s-a înfierbântat, se pun bucăţile de carne, amestecându-se mereu pentru a nu se lipi între ele.
Se adaugă pe rând, amestecând tot timpul, sosul picant de bob, sparanghelul (scurs de apă), bureţii şi sosul gros. Se omogenizează bine.
Pofta buna!