Friptură de porc în stil chinezesc

Printeaza

O reteta de fritura de porc in stil chinezesc din: fileuri de porc, praf de 5 arome, usturoi, zahar, sos hoisin, sos de soia si vin de orez.

Ingrediente:Friptură de porc în stil chinezesc

  • 2 fileuri de porc, de aproximativ 350 g fiecare
  • 1 lingurita praf de 5 arome
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 75 g zahar
  • 125 ml sos hoisin
  • 3 lingurite sos de soia
  • 2 linguri vin de orez, sake sau sherry sec

 

Mod de preparare:

Se indeparteaza grasimea de pe fileurile de porc. Carnea se freaca cu 5 arome si apoi cu usturoi zdrobit. Astfel condimentata se pune intr-un vas de sticla sau portelan. Se amesteca zaharul, sosul hoisin, sosul de soia, sake sau sherry si se toarna peste amestecul de carne de porc, acoperindu-l bine. Se pune un capac si se lasa la marinat, in frigider, 2 ore.

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se pune un strat de apa de 2,5 cm intr-o tava de cuptor. Se pune carnea de porc marinata pe un gratar plasat in tava si se coace la cuptor 25 de minute.

Se unge carnea frecvent cu marinata, iar la jumatatea timpului se intoarce pe cealalta parte. Se scoate carnea din cuptor si se lasa sa stea 15 minute, apoi se taie in felii.

Friptură de porc în stil chinezesc

Friptură de porc în stil chinezesc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.