Friptură de porc în stil chinezesc
PrinteazaO reteta de fritura de porc in stil chinezesc din: fileuri de porc, praf de 5 arome, usturoi, zahar, sos hoisin, sos de soia si vin de orez.
- 2 fileuri de porc, de aproximativ 350 g fiecare
- 1 lingurita praf de 5 arome
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 75 g zahar
- 125 ml sos hoisin
- 3 lingurite sos de soia
- 2 linguri vin de orez, sake sau sherry sec
Mod de preparare:
Se indeparteaza grasimea de pe fileurile de porc. Carnea se freaca cu 5 arome si apoi cu usturoi zdrobit. Astfel condimentata se pune intr-un vas de sticla sau portelan. Se amesteca zaharul, sosul hoisin, sosul de soia, sake sau sherry si se toarna peste amestecul de carne de porc, acoperindu-l bine. Se pune un capac si se lasa la marinat, in frigider, 2 ore.
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se pune un strat de apa de 2,5 cm intr-o tava de cuptor. Se pune carnea de porc marinata pe un gratar plasat in tava si se coace la cuptor 25 de minute.
Se unge carnea frecvent cu marinata, iar la jumatatea timpului se intoarce pe cealalta parte. Se scoate carnea din cuptor si se lasa sa stea 15 minute, apoi se taie in felii.
Friptură de porc în stil chinezesc
Pofta buna!