Friptura de porc sub crusta crocanta cu bere
PrinteazaO reteta de friptura de porc sub crusta crocanta cu bere din: pulpa de porc, sare, boabe de piper, chimen, boabe de enibahar, maghiran, zarzavat de supa, ceapa, usturoi, ulei, supa de carne si bere blonda.
- 1,5 kg pulpa de porc cu tot cu sorici
- sare
- 1/2 lingurita boabe de piper
- 1 lingurita chimen
- 1/2 lingurita boabe de enibahar
- 1 lingurita maghiran uscat
- 1 legatura zarzavat de supa
- 4 cepe
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei
- 250 ml supa de carne
- circa 500 ml bere blonda
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se şterge carnea şi se crestează şoriciul, în romburi. Se pisează într-un mojar mirodeniile cu 1 linguriţă de sare; carnea se freacă de jur-împrejur cu acest amestec. Se curăţă zarzavatul de supă şi se taie cuburi mari. Se curăţă şi se toacă usturoiul şi ceapa.
Se toarnă uleiul într-o tavă şi se aşază carnea cu partea cu şoriciul în sus. Se adaugă legumele, ceapa şi usturoiul. Se coc toate la cuptor cca 40 min.
Se toarnă supa şi 250 ml bere şi se mai coace 40 min. Se toarnă între timp restul de bere, puţin câte puţin.
Se scoate tava din cuptor şi acesta se încinge mai puternic, la 220 °C. Se scoate carnea din sosul din tavă; legumele se pasează.
Se aşază din nou carnea în tavă şi se mai coace la cuptor 10-15 min., până ce se formează o crustă crocantă. Se dă în clocot sosul, se sărează şi se piperează.
Carnea se taie felii şi se serveşte cu sos. Se oferă alături o garnitură de găluşte sau cartofi.
Friptura de porc sub crusta crocanta cu bere
Pofta buna!