Friptura de porc la tava cu dovlecei
PrinteazaFriptura de porc la tava cu dovlecei din: carne de porc, ulei, ardei, morcov, unt, dovlecei, faina, lapte, marar, iaurt.
- 150 g carne slabă de porc
- 15 g ulei
- 1 felie de ardei gras sau gogoşar
- 2-3 felii morcov
- 250 g dovlecei
- 5 g unt
- 1/2 linguriţă făină
- 2 linguri lapte
- mărar verde
- 2 linguri iaurt
Mod de preparare:
Se fierbe carnea cu morcovii şi ardeiul. Cand e bine pătrunsă, se scoate din apă, se pune cu uleiul şi puţină apă la cuptor să se rumenească.
Dovleceii curăţaţi şi spălaţi se taie cuburi şi se fierb în apă clocotită. Se scurg, se pun într-o cratiţă şi se acoperă cu făină desfăcută în lapte, la care se adaugă puţină apă caldă.
Se lasă să fiarbă încet pe marginea maşinii, fără să se amestece, 5-10 minute. Se adaugă untul, mărarul verde tocat şi se servesc alături de friptură, cu iaurt.
Pofta buna!