Friptura de porc la tava cu broccoli din: ceafa de porc, ulei, sare, piper, condimente, morcovi, dovlecei, cartofi, broccoli. Ingrediente: 800 g ceafă sau cotlet de porc ulei sare piper măcinat 1 pahar vin alb condimente pentru carne de porc 2 morcovi 2 dovlecei tineri 3 cartofi 300 g bucheţele de broccoli Mod de […]
Friptură de porc la tavă cu legume
PrinteazaFriptură de porc la tavă cu legume din: porc, grasime, morcov, telina, ceapa, piper, usturoi, sare, condimente.
- 1 kg carne de porc
- 1 lingură de grăsime
- morcov
- telină
- 1 ceapă
- piper boabe
- 1/2 căpăţână de usturoi
- sare
- alte condimente, după preferinţă
Mod de preparare:
Carnea macră (din pulpă) se sărează puţin şi se pune într-o tavă cu grăsime şi puţină apă în cuptorul bine încins.
Când s-a rumenit, se întoarce şi după circa jumătate de oră, se adaugă morcovul, ceapa tăiată subţire, usturoiul, boabele de piper şi condimentele.
Friptura se întoarce, se adaugă din când în când câte puţină apă, stropindu-se friptura cu acest suc din tavă.
Friptura este gata când se încearcă cu furculiţa şi nu mai iese din ea un suc roşu sau rozaliu.
Dacă sosul este prea scăzut, se mai adaugă apă şi se continuă frigerea până se frăgezeşte complet.
Se poate adăuga şi vin de bună calitate. Când este gata, se scoate, iar sosul împreună cu legumele se strecoară prin sită, pasându-se.
Friptura se taie în felii doar în momentul servirii, altfel se usucă.
Garnituri potrivite: piure de cartofi, spanac, cartofi, natur, varză călită, sote-uri de legume.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Friptura din carne de porc la tava
Friptura din carne de porc la tava din: carne de porc, untura, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc (o bucată de pulpă, antricot, cotlet netranşat) 3 linguri untură (ulei) 10-12 căţei de usturoi piper boabe sare Mod de preparare: Carnea se spală, se curătă de pieliţe, se împănează cu usturoiul, apoi se […]