Friptura de porc la tava

Printeaza

O reteta de friptura de porc la tava din: ceafa de porc, usturoi, rozmarin, piper, sare, vin rosu sec, ulei de masline extravirgin si supa.

Ingrediente:Friptura de porc la tava

  • 1,5 ceafa de porc
  • 1 catel de usturoi
  • 4 fire de rozmarin
  • 1 lingurita piper
  • 2 lingurite sare
  • 1 l vin rosu sec
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 300 ml supa

 

Mod de preparare:

Se spala carnea sub jet de apa rece, apoi se sterge si se asaza intr-o forma de sufleu. Se curata usturoiul si se piseaza. Se curata rozmarinul si jumatate de cantitate se toaca. Se amesteca impreuna cu usturoiul, piper, sare si vinul rosu.

Se toarna peste carne si se lasa sa se marineze la frigider peste noapte. Se incinge cuptorul la 180C. Se incinge uleiul intr-o cratita cu fund gros. Se scoate carnea din marinata si se lasa sa se scurga. Se prajeste in cratita, intorcandu-se de pe o parte pe alta.

Se adauga restul de rozmarin, supa si jumatate din cantitatea de marinata; se acopera vasul si se coace inabusit carnea la cuptorul pregatit, timp de circa 90 de minute. Se stropeste mereu cu sosul din tava.

Cand este gata, friptura se scoate pe un platou si se taie felii (circa 200 g per portie); se serveste cu sosul din vas; se orneaza eventual cu rozmarin.

Friptura de porc la tava

Friptura de porc la tava

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.