Friptură de porc umplută cu roşii si măsline
PrinteazaFriptură de porc umplută cu roşii si măsline din: carne de porc, miere, rosii uscate, masline, busuioc, otet balsamic, sare, piper, ulei si vin alb.
- 1 kg carne de porc pentru rulada
- 2 legaturi miere
- 100 g rosii uscate marinate in ulei
- 100 g masline
- 1 legatura busuioc
- 2 linguri otet balsamic
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 150 ml vin alb, dulce
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie şi ungeţi-o pe ambele părţi cu miere. Scurgeţi măslinele şi roşiile, apoi tăiaţi-le mărunt. Spălaţi busuiocul, uscaţi-l şi tăiaţi-l fâşii.
Amestecaţi roşiile, măslinele şi busuiocul, apoi condimentaţi totul cu oţet, sare şi piper.
Intindeţi acest amestec pe friptură, rulaţi-o şi fixaţi-o cu o sfoară de bucătărie. Incingeţi uleiul într-o tavă de friptură şi prăjiţi acolo carnea pe ambele părţi.
Condimentaţi-o cu sare şi piper. La final, turnaţi vinul şi fierbeţi-o înăbuşit cca 1 oră, la foc mic.
Ornaţi cu frunze de busuioc. Pentru garnitură, alegeţi gnocchi prăjiţi în unt.
Friptură de porc umplută cu roşii si măsline
Pofta buna!
Jos palaria, arata bine friptura de porc