Friptură de porc umplută cu roşii si măsline

Printeaza

Friptură de porc umplută cu roşii si măsline din: carne de porc, miere, rosii uscate, masline, busuioc, otet balsamic, sare, piper, ulei si vin alb.

Ingrediente:Friptura_de_porc_umpluta_cu_rosii_si_masline

  • 1 kg carne de porc pentru rulada
  • 2 legaturi miere
  • 100 g rosii uscate marinate in ulei
  • 100 g masline
  • 1 legatura busuioc
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml vin alb, dulce

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie şi ungeţi-o pe ambele părţi cu miere. Scurgeţi măslinele şi roşiile, apoi tăiaţi-le mărunt. Spălaţi busuiocul, uscaţi-l şi tăiaţi-l fâşii.

Amestecaţi roşiile, măslinele şi busuiocul, apoi condimentaţi totul cu oţet, sare şi piper.

Intindeţi acest amestec pe friptură, rulaţi-o şi fixaţi-o cu o sfoară de bucătărie. Incingeţi uleiul într-o tavă de friptură şi prăjiţi acolo carnea pe ambele părţi.

Condimentaţi-o cu sare şi piper. La final, turnaţi vinul şi fierbeţi-o înăbuşit cca 1 oră, la foc mic.

Ornaţi cu frunze de busuioc. Pentru garnitură, alegeţi gnocchi prăjiţi în unt.

Friptură de porc umplută cu roşii si măsline

Friptura_de_porc_umpluta_cu_rosii_si_masline

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Jos palaria, arata bine friptura de porc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.