Friptură de porc cu unt cu aromă de hrean

Printeaza

Friptura de porc cu unt cu aroma de hrean din: muschi de porc, ulei de masline, unt cu aroma de hrean si arpagic, salata verde, otet de vin rosu, ceapa, zahar si ulei de masline.

Ingrediente:

pentru dressing:

  • 2 linguri de oţet de vin roşu
  • 1 ceapă, tăiată fin
  • 1 praf de zahăr
  • 5 linguri de ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Friptură de porc cu unt cu aromă de hrean: Se scot 100g de unt de la frigider şi se lasă timp de o oră la temperatura camerei să se înmoaie. Aroma este cheia, astfel că alegeţi unt fără sare sau cu un conţinut redus de sare.

Se amestecă bine untul cu o lingură de lemn până devine cremos şi moale. Se adaugă 2 linguri de cremă de hrean, 6 boabe de piper negru măcinat, puţină sare fină de mare şi 2 linguri de arpagic, peste unt.

Se prepară dressingul. Se amestecă oţetul, ceapa, zahărul, sarea şi piperul într-un bol, apoi se adaugă uleiul de măsline. Se taie frunzele de salată şi se pun de o parte.

Apoi, se încălzeşte grillul la nivel High.

Se ung fripturile cu ulei pe fiecare parte, se asezonează cu sare şi piper, apoi se frig timp de 2-3 minute pe fiecare parte.

Se amestecă salata cu dressingul, apoi se pun felii de unt cu aromă de hrean deasupra fripturilor. Se serveşte cu salată şi felii picante de cartofi.

 

Pofta buna!

 

 

 

Friptura de porc cu sos de afine si portocale

Friptura de porc cu sos de afine si portocale – un preparat sofisticat si delicios, perfect pentru mesele festive si ocaziile speciale. Combinația dintre carnea suculentă de porc și sosul dulce-acrișor de afine și portocale creează o armonie perfectă de arome și texturi. Această rețetă este ușor de urmat și va impresiona cu siguranță familia […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.