Leurda, cunoscută și sub denumirea de Allium ursinum sau usturoi sălbatic, este o plantă comestibilă din familia Alliaceae. Acesta crește în pădurile umede și are un gust și miros similar cu cel al usturoiului. Leurda este apreciată nu numai pentru aroma sa plăcută, ci și pentru proprietățile sale […]
Friptură de porc cu varză acră
PrinteazaFriptură de porc cu varză acră din: varza murata, muschi de porc, chimen, ceapa, patrunjel, sare, piper, boia, frunze de dafin, malai, ardei iute, smantana.
Ingrediente:
- o varză murată
- un kilogram muşchi de porc
- 300 ml ulei
- o lingură de seminţe de chimen
- două cepe
- o legătură de pătrunjel
- sare, piper
- o lingură de boia dulce
- două frunze de dafin
- mălai
- ardei iute
- smântână
Preparare Friptură de porc cu varză acră:
Varza murată se toacă mărunt, se pune într-o oală cu apă rece şi se lasă cel puţin o jumătate de zi la desărat.
schimbă apa de două-trei ori, se pune varza într-o strecurătoare şi se presează.
Intr-o oală se pune jumătate din cantitatea de ulei şi se căleşte ceapa curăţată de foi şi tocată mărunt. Când ceapa a devenit aurie se aşază varza, se acoperă cu apă, se adaugă frunzele de dafin şi se lasă să fiarbă.
toarnă apă de câte ori este nevoie. Când varza este aproape fiartă se presară puţin piper, se adaugă seminţele de chimen şi se amestecă. Se mai lasă pe foc zece minute şi se opreşte.
Muşchiul de porc se spală, se taie în felii şi se bate puţin cu ciocanul de şniţele.
condimentează, se trec prin boia şi se prăjeşte în ulei încins. Se servesc alături de varza fierbinte, presărate cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!
Eu prefer cartofii cu rozmarin la friptura de porc, dar o sa incerc si cu varza.