Friptura de porc cu sos de zmeura din: fileuri de porc, zmeura, mustar, cimbru, ulei, zahar, sare, piper. Ingrediente: 2 fileuri de porc 200 g zmeură 1 limetă 1 lingură muştar 2 fire de cimbru 100 ml ulei de măsline 1 linguriţă de zahăr sare şi piper negru după gust Mod de preparare: Pasaţi […]
Friptură de porc
PrinteazaFriptură de porc din: gem de mere, suc de lamaie, piper, slanina, sorici, unt, cuisoare.
- 4 linguri gem de mere
- 4 linguri suc de lămâie
- 1 vârf piper cayenne
- 1,5 kg carne de porc cu slănină şi şorici
- 1 lingură unt topit
- cca. 5 g cuişoare pentru aromă
Preparare:
Incălziţi gemul de mere într-un vas mic, apoi amestecaţi-l împreună cu piperul cayenne şi cu sucul de lămâie, formând astfel o glazură.
Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie şi, cu ajutorul unui cuţit de bucătărie, crestaţi şoriciul în forma unor rombuleţe.
Incingeţi cuptorul la 170°C. încingeţi şi untul într-un vas mai mare şi prăjiţi acolo carnea pe toate părţile.
După aceea, lăsaţi-o să se răcească puţin şi presăraţi cuişoare în crestăturile rombuleţelor.
Aşezaţi carnea din nou în tigaie şi turnaţi circa 200 ml apă.
Ungeţi friptura cu sosul preparat anterior şi băgaţi-o la cuptor circa 90 de minute.
Inainte de a o servi, respectiv de a o tăia, lăsaţi-o să se liniştească puţin.
Foarte bine în această situaţie se potriveşte o salată verde.
Friptură de porc
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Friptura de porc cu prune si caise
Friptura de porc cu prune si caise din: cotlet de porc, prune, caise, ceapa, nuca, unt, scortisoara, sare, piper, vin. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc 20 de prune uscate 14-16 caise uscate 2 cepe 200 g miez de nucă 2 linguri cu unt 1 lingură cu scorţişoară pulbere 1 linguriţă cu sare 1 linguriţă cu piper […]
Pofta buna!
Friptura de porc cu gem de mere – hm, suna foarte bine. O sa gatesc si eu asa.