Friptură portugheză
PrinteazaO reteta de friptura portugheza din: carne de vita, usturoi, ulei de masline, sare, piper, lapte, zeama de lamaie, mustar, amidon, patrunjel si cartofi.
- 4 felii de carne de vita
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper
- lapte
- zeama de lamaie
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita amidon alimentar
- 1 legatura mica de patrunjel
- 800 g cartofi
Mod de preparare:
Ştergi carnea cu un şervet de bucătărie. încingi uleiul într-o tigaie, pui feliile de carne, le prăjeşti pe fiecare parte cam 2 minute, pui usturoiul tăiat feliuţe şi presari sare şi piper. Amesteci bine laptele cu zeama de lămâie, muştarul şi amidonul. Scoţi carnea şi torni în tigaie amestecul de lapte, apoi laşi să înceapă să fiarbă, amestecând sosul.
Pui în amestecul de lapte bucăţile de carne şi le laşi să fiarbă împreună, întorcând carnea pe ambele părţi. Potriveşti gustul de sare şi de piper, iar după circa 10 minute, iei de pe foc. In paralel, cartofii curăţaţi, îi tai în patru, pe lung şi îi ştergi de apă cu un şervet de hârtie. Pui cartofii într-un castron, îi presari cu sare, ierburi uscate amestecate pentru aromă sau doar cu paprică, îi stropeşti cu ulei şi apoi îi răstorni în tava de aragaz, pe care ai tapetat-o cu hârtie de copt.
Imprăştii cartofii să se coacă uniform si îi laşi 20-30 de minute la cuptor. Serveşti cartofii lângă friptură şi îi garniseşti cu felii de lămâie. Merge şi o salată de roşii alături.
Friptură portugheză
Pofta buna!