Friptură portugheză

Printeaza

O reteta de friptura portugheza din: carne de vita, usturoi, ulei de masline, sare, piper, lapte, zeama de lamaie, mustar, amidon, patrunjel si cartofi.

Ingrediente:Friptură portugheză

  • 4 felii de carne de vita
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • lapte
  • zeama de lamaie
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 800 g cartofi

 

Mod de preparare:

Ştergi carnea cu un şervet de bu­cătărie. încingi uleiul într-o tigaie, pui feliile de carne, le prăjeşti pe fiecare parte cam 2 minute, pui usturoiul tăiat feliuţe şi presari sare şi piper. Amesteci bine lapte­le cu zeama de lămâie, muştarul şi amidonul. Scoţi carnea şi torni în tigaie amestecul de lapte, apoi laşi să înceapă să fiarbă, ameste­când sosul.

Pui în amestecul de lapte bucăţile de carne şi le laşi să fiarbă împreună, întorcând carnea pe ambele părţi. Potriveşti gustul de sare şi de piper, iar după circa 10 minute, iei de pe foc. In para­lel, cartofii curăţaţi, îi tai în patru, pe lung şi îi ştergi de apă cu un şervet de hârtie. Pui cartofii într-un castron, îi presari cu sare, ierburi uscate amestecate pentru aromă sau doar cu paprică, îi stropeşti cu ulei şi apoi îi răstorni în tava de aragaz, pe care ai tapetat-o cu hârtie de copt.

Imprăştii cartofii să se coacă uniform si îi laşi 20-30 de minute la cuptor. Serveşti car­tofii lângă friptură şi îi garniseşti cu felii de lămâie. Merge şi o sala­tă de roşii alături.

Friptură portugheză

Friptură portugheză

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.