Calcan cu Sos de Mango și Ardei Iute. Perfect pentru o cină specială, acest fel de mâncare combină delicatețea peștelui cu dulceața mango-ului și picantul ardeiului iute, oferind o experiență culinară de neuitat. Calcanul este un pește plat cunoscut pentru carnea sa albă, delicată și cu un gust ușor dulceag. Este foarte apreciat în bucătăriile […]
Friptură de porumbel cu garnitură de ciuperci şi cartofi
PrinteazaFriptură de porumbel cu garnitură de ciuperci şi cartofi: porumbei, costita afumata, ciuperci, cartofi, unt, untura, vin, patrunjel verde, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 porumbei mai măricei
- 300 g costiţă afumată
- 300 g ciuperci proaspete sau din conservă
- 1 kg cartofi
- 50 g unt
- 2-3 linguri untură
- 50 ml vin
- 1 lingură pătrunjel verde tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Friptură de porumbel cu garnitură de ciuperci şi cartofi: Porumbeii îi cureţi, îi speli, le introduci picioarele în interior (în tăietura făcută pentru a scoate măruntaiele), întorci aripioarele spre spate, presari cu sare şi piper şi îi prăjeşti înăbuşit cu unt, la cuptor.
Ciupercile şi cartofii le cureţi, le speli şi le tai în cubuleţe, apoi le prăjeşti separat în untură încinsă, împreună cu fâşii de costiţă.
După ce le-ai prăjit, pui cartofii şi ciupercile într-un vas, adaugi vinul şi sosul format la friptura porumbeilor, strecurat prin sită.
Laşi să fiarbă 7-8 minute. Porumbeii bine rumeniţi îi tai în două şi ii serveşti imediat cu garnitura de mai sus.
Pofta buna!
Blended Grain Scotch: Tot Ce Trebuie Să Știi – Blended Grain Scotch reprezintă un tip de whisky unic și fascinant, creat prin amestecarea diferitelor single grain whisky-uri din diverse distilerii. Acest tip de whisky este apreciat pentru complexitatea și diversitatea sa de arome, oferind o experiență de degustare distinctă. Istoria Whisky-ul scoțian are rădăcini adânci […]