Friptura de porumbel cu garnitura

Printeaza

Friptura de porumbel cu garnitura din: porumbei mai măricei, costiţă afumată, ciuperci proaspete sau din conservă, cartofi, unt, untura, vin, pătrunjel verdesare.

Ingrediente:

  • 3 porumbei mai măricei
  • 300 g costiţă afumată
  • 300 g ciuperci proaspete sau din conservă
  • 1 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri untură
  • 50 ml vin
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat
  • sare

 

Mod de preparare Friptura de porumbel cu garnitura:

Porumbeii îi cureţi, îi speli, le introduci picioarele în interior (în tăietura făcută pentru a scoate mărunta­iele), întorci aripioarele spre spate, presari cu sare şi piper şi îi prăjeşti înăbuşit cu unt, la cuptor.

Ciuper­cile şi cartofii le cureţi, le speli şi le tai în cubuleţe, apoi le prăjeşti separat în untură încinsă, împreună cu fâşii de costiţă.

După ce le-ai prăjit, pui cartofii şi ciupercile într-un vas, adaugi vinul şi sosul format la friptura porumbeilor, strecurat prin sită.

Laşi să fiar­bă 7-8 minute. Porumbeii bine rumeniţi îi tai în două şi îi serveşti imediat cu garnitura de mai sus.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Cum se prepara mancare de porumbel

Cum se prepara mancare de porumbel (video)

O reteta video despre cum se prepara mancare de porumbel, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Poate iti place si: Carpaccio de porumbel Ciulama cu carne de porumbel si ciuperci Piepti de porumbel prajiti cu afine   Cum se prepara mancare de porumbel     Poate iti place si: Supa de porumbel […]

Carpaccio de porumbel cu ceapa rosie

Carpaccio de porumbel cu ceapa rosie

O reteta delicioasa de carpaccio de porumbel cu ceapa rosie din: porumbei, ficat de gasca, ceapa rosie, marsala, vin rosu, morcov, telina, supa de legume, supa de carne, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 porumbei cam de 500 g fiecare, curăţaţi şi cu ficăţeii lor alături 120 g ficat de gâscă […]

 

Piepti de porumbel prajiti cu afine

O reteta delicioasa de piepti de porumbel prajiti cu afine din: ulei de masline, piept de porumbel, afine, frunze de salata, verdeturi, otet de zmeura, suc de lamaie, mustar cu boabe, sare si piper negru. Ingrediente: 1-1/2 lingură ulei de măsline 8 piepţi de porumbel, fără piele 175 g afine, decongelate, dacă erau congelate 150 […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.