Friptură de prepeliţă cu praz, cartofi şi vinegretă

Printeaza

O reteta savuroasa de Friptură de prepeliţă cu praz, cartofi şi vinegretă din: cimbru, prepeite, ulei de masline, miere, oua de prepelite, praz, cartofi, mustar cu boabe, otet de cidru si ulei de nuci.

Ingrediente:

  • 2 crengute de cimbru
  • 2 prepelite
  • ulei de masline, pentru uns si stropit
  • putina miere lichida
  • 4 oua de prepelita
  • 3 fire de praz, curatate si taiate in jumatate, pe lungime
  • 8 cartofi, feliati

pentru dressing:

  • 2 lingurite de mustar cu boabe
  • 1 lingura otet de cidru
  • 3 linguri ulei de nuci

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 200°C. Pune câte o crenguţă de cimbru în interiorul fiecărei prepeliţe.

Freacă fiecare pasăre cu puţin ulei şi miere, apoi asezonează din belşug.

Pune prepeliţele în cuptor, într-o tavă adâncă, pentru 20 de minute, până devin aurii, apoi lasă-le să se odihnească la loc cald.

In timp ce prepeliţele stau la cuptor, pune la fiert o oală cu apă şi sare.

Fierbe ouăle fix 2 minute, apoi scoate-le într-un bol cu apă rece, curăţă-le şi pune-le deoparte.

Pune prazul în apa care fierbe şi ţine-l 10 minute, până se înmoaie.

Scoate-l într-un castron şi stropeşte-l cu ulei cât e fierbinte, apoi feliază-l. Fierbe cartofii în aceeaşi oală 8-10 minute, până sunt făcuţi, apoi scurge-i şi amestecă-i cu prazul (dacă e nevoie, taie cartofii în jumătate sau în sferturi).

Pentru dressing, amestecă muştarul şi oţetul, apoi adaugă treptat uleiul pentru a îngroşa sosul şi asezonează.

Taie ouăle în jumătăţi şi tranşează prepeliţelePentru a servi, aşază un cuib din praz şi cartofi şi pune piepţii de prepeliţă în centrul fiecărei farfurii.

Adaugă ouăle şi pune deasupra pulpele de prepeliţă. Stropeşte cu dressing şi pune câteva picături pe marginea farfuriei.

Friptură de prepeliţă cu praz, cartofi şi vinegretă

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară

Friptura de prepelita pe gutui

 Friptura de prepelita pe gutui Ingrediente: 10-15 prepeliţe tinere (de 120 g, la 40-50 de zile) câte 2-3 prepeliţe pentru o persoană 1 ceşcuţă de coniac 2-4 gutui mari 5 linguri de unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi prepeliţele întocmai ca pe puii cu pene. După ce le-ai spălat bine, pui prepeliţele într-un […]

 

Rasol de prepelita

Rasol de prepelita

Rasol de prepelita din: prepelite, mujdei de usturoi, sare.   Ingrediente: 8 prepeliţe mujdei de usturoi sare         Mod de preparare: Prepeliţele, curăţate, se fierb în apă cu sare 20 de minute. Se servesc cu mujdei de usturoi.   Pofta buna!           poate iti place si: Salata cu […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.