Friptura de pui cu piersici din: pui, usturoi, rosii, ardei, piersici, ulei, coniac, cimbru, rozmarin, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 pui mare (1,5-1,8 kg) 4 căţei de usturoi curăţaţi 2 roşii spălate şi curăţate de cotoare 2 ardei graşi curăţaţi şi spălaţi 3 piersici spălate şi curăţate de sâmburi 1/2 pahar cu ulei de floarea-soarelui […]
Friptura de pui cu castane
PrinteazaFriptura de pui cu castane din: pulpe de pui, castane dulci, mar, ulei de masline, bere, supa de pui, cimbru verde, oregano, sare, piper.
- 3-4 pulpe mai mari de pui
- 9-10 castane dulci
- 1 mar
- 3 linguri ulei de masline
- 100 ml bere
- 200 ml supa de pui
- 1 crenguta cimbru verde
- oregano uscat
- sare
- piper proaspat zdrobit
Mod de preparare:
Speli pulpele, le usuci cu prosoape absorbante, le freci cu sare şi piper, le aşezi într-un vas termorezistent şi le stropeşti cu ulei de măsline.
Torni în vas supa de pui strecurată, adaugi oregano, după gust, acoperi cu folie de aluminiu şi aşezi vasul în cuptor, la foc potrivit, pentru circa 40 de minute.
Adaugi berea şi o crenguţă verde de cimbru, adaugi mărul tăiat felii şi castanele fierte separat, potriveşti gustul de sare, dacă este nevoie, şi dai din nou vasul la cuptor, neacoperit, pentru încă 20 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra şi se amestecă aromele.
Pentru servit, scoţi pulpele pe un platou adânc, adaugi felii de măr, castane şi asezonezi cu sosul din tava.
Friptura de pui cu castane
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura de pui cu orez si ciuperci
Friptura de pui cu orez si ciuperci din: pui, lamaie, ciuperci, usturoi, sare, piper, ulei, orez si patrunjel. Ingrediente: 1 pui 1 lamaie 1 borcan ciuperci foliate 3 catei usturoi Sare Piper 200 ml ulei 1 ceasca orez Patrunjel Mod de preparare: Se transeaza puiul, se spala bine si se pune intr-un castron. Lamaia […]
Pofta buna!