Friptura de pui cu legume

Printeaza

Friptura de pui cu legume din: pui, dovlecei, morcovi, cartofi, rozmarin, sare, piper, unt, miere.

 

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui sau 4 piepţi
  • 3 dovlecei cu coajă
  • 4 morcovi
  • 4 cartofi
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • 1 linguriţă de miere

 

Preparare Friptura de pui cu legume:

Se curăţă pulpele de pieliţe, se taie jumătăţi, se spală şi se ung cu unt, sare şi piper. Se tapetează o tavă mai înaltă cu unt şi cu puţin pesmet şi se aşază carnea.

Separat, se pregătesc legumele, se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mari. Cartofii pot fi puşi întregi dacă sunt mai mici, dacă nu, se taie cubuleţe, morcovii se taie jumătăţi şi dovleceii se taie şi se pun cu coajă dacă sunt proaspeţi.

Legumele se ung cu ulei şi se presară sare peste ele. Se aşază în tavă printre bucăţile de carne şi se toarnă 150 ml apă călduţă. între ele se pun crenguţe de rozmarin.

Se lasă la cuptor să se rumenească. Mâncarea se serveşte caldă, ornată cu smântână, în funcţie de preferinţe.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.