Friptura de pui cu piersici din: pui, usturoi, rosii, ardei, piersici, ulei, coniac, cimbru, rozmarin, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 pui mare (1,5-1,8 kg) 4 căţei de usturoi curăţaţi 2 roşii spălate şi curăţate de cotoare 2 ardei graşi curăţaţi şi spălaţi 3 piersici spălate şi curăţate de sâmburi 1/2 pahar cu ulei de floarea-soarelui […]
Friptura de pui cu sos Chimichurri si salata de ceapa coapta
PrinteazaFriptura de pui cu sos Chimichurri si salata de ceapa coapta din: fripturi de pui, piept de pui, patrunjel, ceapa, usturoi, ulei, otet, ardei iute, sare, oregano, apa, ceapa, morcov, busuioc, lamaie, otet balsamic.
- 3 fripturi de pui (din pulpă)
- 2 piepturi de pui
Pentru sosul Chimichurri
- 2 legături de pătrunjel
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 căpăţânăde usturoi, mare
- 180 ml ulei de măsline
- 90 ml oţet
- 1 lingură de ardei iuţi uscaţi
- 2 linguriţe de sare
- 1 linguriţă de oregano uscat
- 1 cană de apă călduţă
Pentru salata de ceapă la grătar:
- 3 cepe
- 3 morcovi
- 5 frunze de busuioc
- sucul de la 1/2 lămâie
- sare
- ulei de măsline
- oţet balsamic alb după gust
Mod de preparare:
Pentru a prepara sosul, tocaţi pătrunjelul, ceapa şi usturoiul şi pasaţi-le într-un robot de bucătărie alături de celelalte ingrediente pentru sos, mai puţin apa.
Turnaţi apa la final şi pasaţi scurt.
Asezonaţi carnea cu acest sos şi lăsaţi-o la marinat timp de cel puţin o oră.
Apoi trebuie scoasă şi prăjită pe grătar pe fiecare parte, până capătă o culoare maro-aurie.
Pentru salată, puneţi ceapa necurăţată pe grătar.
Lăsaţi-o până când se înmoaie, apoi curăţaţi-o şi tăiaţi-o felii.
Puneţi într-un bol morcovii curăţaţi şi daţi prin râzătoare, busuiocul tocat mărunt şi ceapa.
Adăugaţi sucul de lămâie, uleiul de măsline, oţetul şi sarea, apoi amestecaţi pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Tăiaţi friptura de pui julien şi serviţi-o alături de salată.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Friptura de pui cu orez si ciuperci
Friptura de pui cu orez si ciuperci din: pui, lamaie, ciuperci, usturoi, sare, piper, ulei, orez si patrunjel. Ingrediente: 1 pui 1 lamaie 1 borcan ciuperci foliate 3 catei usturoi Sare Piper 200 ml ulei 1 ceasca orez Patrunjel Mod de preparare: Se transeaza puiul, se spala bine si se pune intr-un castron. Lamaia […]
Pofta buna!
Foarte buna friptura de pui cu sos