Friptura de pulpa de vitel
PrinteazaO reteta de friptura de pulpa de vitel din: pulpa de vitel, morcov, ceapa, praz, telina, faina, supa de carne, vin alb, smantana, nucsoara, salvie, rozmarin, boia, ulei extravirgin de masline si sare.
Carnea de vitel este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, vitamine și minerale esențiale. Conține în mod natural fier, zinc, vitaminele B și alte substanțe nutritive importante pentru funcționarea optimă a corpului.
Carnea de vitel poate fi gătită într-o varietate de moduri, inclusiv prăjită, friptă, la grătar, la cuptor sau în sosuri. Se recomandă gătirea rapidă a cărnii de vitel pentru a menține textura și suculența acesteia.
- 800 g pulpă de viţel
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1/2 praz
- 1 tulpină de ţelină
- 1 lingură de făină
- 1/2 l supă de carne
- 1 pahar de vin alb
- 1/2 pahar de smântână fermentată
- nucşoară
- câteva frunze de salvie
- 1 rămurică de rozmarin
- boia
- 4 linguri de ulei extravergin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Incingeţi uleiul extravirgin de măsline într-o cratiţă şi rumeniţi pulpa întreagă. Intre timp, spălaţi şi curăţaţi morcovii, ţelina, prazul şi ceapa, apoi tăiaţi-le rondele subţiri.
Când carnea este bine rumenită pe toate părţile, adăugaţi zarzavaturile (exceptând câteva rondele de ţelină şi de morcov), mirodeniile, vinul, supa şi, în cele din urmă, lingura de făină pe care o veţi omogeniza în sos.
Dregeţi cu sare şi cu ierburile aromatice spălate şi scurse; continuaţi fierberea încă 1 oră.
Scoateţi pulpa şi ţineţi-o la cald; daţi focul mic şi lăsaţi să scadă sosul, apoi mixaţi-l, adăugaţi smântână fermentată şi amestecaţi.
Feliaţi friptura şi serviţi-o stropită cu sos şi ornată cu câteva rondele de morcovi şi de ţelină crude.
Friptura de pulpa de vitel
Poftă bună!