Friptura de rata cu vin din: rata, unt, mere, prune, pere, vin, sare. Ingrediente: 1 raţă 3 linguri cu unt 2 mere 10 prune 2 pere 1 pahar cu vin sare Mod de preparare: Curăţaţi raţa de pene şi de fulgi, treceţi-o prin flacără mare ca să se pârlească puful mărunt . Despicaţi pieptul […]
Friptura de rata cu masline
PrinteazaFriptura de rata cu masline din: supa de pui, piure de rosii, fenicul, dafin, masline verzi, rata si sare.
- 2 cani supa de pui
- 1 lingura piure de rosii
- fenicul
- dafin
- 2/3 cana masline verzi , fara samburi
- 1 rata, bucati
- sare.
Mod de preparare:
Freaca bine cu sare bucatile de rata, apoi da-le la cuptor, pentru 3 ore, la 140 grade Celsius.
Da focul mai mare (195 grade) si lasa rata sa se mai faca inca 45 de minute, pana capata o culoare aramie.
Scoate-o din cuptor, acoper-o cu folie si las-o sa stea asa cam 15 minute.
Amesteca supa de pui cu sosul de rosii, apoi scurge-l printr-o sita.
Fierbe maslinele in apa, pentru 2 minute, scurge-le si adauga-le in sos.
Serviti friptura cu sos turnat pe deasupra.
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura de rata cu vin
Friptura de rata cu mere
Friptura de rata cu mere din: rata, unt, mere, prune, pere, vin, sare. Ingrediente: 1 raţă 3 linguri cu unt 2 mere 10 prune 2 pere 1 pahar cu vin sare Mod de preparare: Curăţaţi raţa de pene şi de fulgi, treceţi-o prin flacără mare ca să se pârlească puful mărunt. înlăturaţi labele şi capul, […]
Friptura marinata de rata
Pofta buna!