Friptura de rata cu prune

Printeaza

Friptura de rata cu prune din: rata, unt, mere, prune, pere sau gutuie, vin, sare.

 

Ingrediente:

  • 1 raţă (de casă sau vânat)
  • 3 linguri cu unt
  • 2 mere
  • 10 prune
  • 2 pere sau 1 gutuie
  • 1 pahar cu vin
  • sare

 

Mod de preparare:

Friptura de rata cu prune: Curăţaţi raţa de pene şi de fulgi, treceţi-o prin flacără mare ca să se pârlească puful mărunt.

Inlăturaţi labele şi capul, despicaţi pieptul sau spatele ca să goliţi pasărea.

Aruncaţi maţele, curăţaţi plămânii, desprindeţi măruntaiele (inima, ficatul, pipota), spălaţi pasărea pe dinăuntru şi pe dinafară, scurgeţi-o în sită, apoi săraţi-o pe dinăuntru.

Dacă aveţi raţă sălbatică o folosiţi numai după ce s-a fezandat (frăgezit) stând 5- 6 zile în pene. După ce smulgeţi penele, treceţi-o prin flacără, ştergeţi-o cu un prosop înmuiat în ţuică sau spirt alimentar, goliţi-o şi nu spălaţi nimic decât după ce aţi sărat-o.

Ungeţi o cratiţă cu pereţii înalţi cu unt, aşezaţi pasărea întreagă, turnaţi peste ea vin şi apă caldă.

Scoateţi grăsimea din pasăre, ungeţi toată carnea cu grăsimea topită, săraţi puţin, puneţi cratiţa în cuptorul cald să se rumenească la foc potrivit, după ce aţi umplut golul cu fructe tăiate felii şi măruntaiele.

Se frige în 2 ore.

Serviţi pasărea porţionată, lângă legume fierte şi fructe din umplutură. Alături de pâine de casă şi vin alb.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.