Friptura de rata cu smantana

Printeaza

Friptura de rata cu smantana din: rata, smantana, sare, piper, unt, lamaie.

Ingrediente:

  • 1 raţă
  • 1 pahar cu smântână
  • sare
  • piper boabe
  • 2 linguri cu unt
  • lamaie

 

Mod de preparare Friptura de rata cu smantana:

Curăţaţi vânatul de pene, pârliţi-l pe foc mare, apoi frecaţi raţa uşor cu puţin mălai. Spălaţi-o şi goliţi-o de intestine şi de maruntaie, spalaţi-o in nou si săraţi-o pe dinăuntru.

Ungeţi-o cu unt cald, acoperiţi-o cu felii subţiri de lămâie si puneţi pasărea în tava de friptură cu 1 cană de supa şi piper boabe.

Frigeţi la foc potrivit, întoarceţi după 60 minute şi scoateţi-o din cuptor atunci când carnea a căpătat o nuanţă uşor aurie.

Serviţi-o tăiată bucăţi, acoperita cu smântână proaspătă. Feliile de lămâie se aruncă.

Friptura cu smantana se serveşte cu pâine proaspătă. Este potrivit vinul roşu sau rose.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.